Corticosteroïden

Corticosteroïden worden al heel lang gebruikt in de behandeling van musculoskeletale klachten. Ze onderdrukken ontstekingen maar kunnen daardoor ook het lichaamseigen herstel remmen. Om deze reden wordt meestal aanbevolen ze niet langdurig te gebruiken. Een ander nadeel is dat ze meestal alleen op de korte termijn goed werken en dat de klachten daarna toch weer terugkomen. Bij bewezen ontstekingen zoals een slijmbeursontsteking (bursitis) kunnen ze toch een belangrijke rol spelen in de behandeling.

Waarmee kan ik u helpen?

esculaap

INJECTIETHERAPIE

Bij chronische pijnklachten van het musculoskeletale systeem waarbij neuropathische pijn (zenuwpijn) een belangrijk aandeel in de klachten heeft, kan de injectietherapie een belangrijke rol spelen in de behandeling.

LEES VERDER
esculaap

SPORTGENEESKUNDE

Een belangrijk kenmerk in de sportgeneeskunde is het bepalen en eventueel herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Dit is noodzakelijk om op een gezonde en verantwoorde wijze blessurevrij te kunnen bewegen en sporten.

LEES VERDER
esculaap

SCHOLING & FIETSEN

Als groep of club kunt u kunt mij inhuren voor een presentatie of clinic. Dat zal worden aangepast op ieder niveau, van beginner tot gevorderde, afhankelijk van uw wensen. Bent u sportarts, huisarts of medisch specialist dan is de geaccrediteerde cursus duursport wellicht iets voor u.

LEES VERDER
Edwin Achterberg