Neuroprolotherapie

Neuroprolotherapie is ontwikkeld door dr. Lyftogt uit Nieuw-Zeeland. Hij ontdekte dat het injecteren van dextrose (suikerwater) bij overgevoelige zenuwtakjes een analgetisch (pijnstillend) effect heeft. Het pijnstillende effect komt waarschijnlijk door een direct effect van de dextrose op de TRPV1 (capsaicine) receptor. Neuroprolotherapie is vooral effectief bij (chronische) pijnklachten van onder andere de lies, knie, achillespees, voeten, nek en lage rug waarin zenuwpijn een belangrijke rol speelt. Vaak zijn bepaalde delen van de huid dan ook gevoeliger of juist minder gevoelig. Ook nachtpijn kan een symptoom zijn dat hierbij past. Het voordeel van deze behandeling is dat er eigenlijk geen bijwerkingen zijn en dat er geen medicatie of hormoon wordt ingespoten. De injectieplaats kan enkele dagen iets gevoelig zijn. Voor een optimaal resultaat zijn meestal 1-4 behandelingen nodig.

Waarmee kan ik u helpen?

esculaap

INJECTIETHERAPIE

Bij chronische pijnklachten van het musculoskeletale systeem waarbij neuropathische pijn (zenuwpijn) een belangrijk aandeel in de klachten heeft, kan de injectietherapie een belangrijke rol spelen in de behandeling.

LEES VERDER
esculaap

SPORTGENEESKUNDE

Een belangrijk kenmerk in de sportgeneeskunde is het bepalen en eventueel herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Dit is noodzakelijk om op een gezonde en verantwoorde wijze blessurevrij te kunnen bewegen en sporten.

LEES VERDER
esculaap

SCHOLING & FIETSEN

Als groep of club kunt u kunt mij inhuren voor een presentatie of clinic. Dat zal worden aangepast op ieder niveau, van beginner tot gevorderde, afhankelijk van uw wensen. Bent u sportarts, huisarts of medisch specialist dan is de geaccrediteerde cursus duursport wellicht iets voor u.

LEES VERDER
Edwin Achterberg