Prolotherapie

Prolotherapie is een behandeling ontwikkeld in de USA door chirurg dr. Hackett. In de jaren ’50 bracht hij een boek uit: Ligament and Tendon Relaxation treated by Prolotherapy. Het is dus geen nieuwe behandeling, maar een al langer bestaande behandeling. Bij prolotherapie wordt een hoge concentratie vloeistof rond het aangedane weefsel gespoten. Vaak wordt hiervoor een suikeroplossing gebruikt zoals dextrose (meestal icm een verdovende vloeistof zoals lidocaïne). De vloeistof geeft een prikkeling van het weefsel met een ontstekingsreactie en sclerosering als gevolg waardoor het weefsel weer steviger wordt. Het blijkt een effectieve behandeling te kunnen zijn bij rugklachten, pijn rond het SI-gewricht, Osgood-Schlatter, liesklachten, achillespeesklachten en springschenen (shin-splints; MTSS). Het voordeel van deze behandeling is dat eigenlijk geen bijwerkingen zijn en dat er geen medicatie of hormoon wordt ingespoten. De injectieplaats kan enkele dagen iets gevoelig zijn. Voor een optimaal resultaat zijn meestal 1-4 behandelingen nodig.

Waarmee kan ik u helpen?

esculaap

INJECTIETHERAPIE

Bij chronische pijnklachten van het musculoskeletale systeem waarbij neuropathische pijn (zenuwpijn) een belangrijk aandeel in de klachten heeft, kan de injectietherapie een belangrijke rol spelen in de behandeling.

LEES VERDER
esculaap

SPORTGENEESKUNDE

Een belangrijk kenmerk in de sportgeneeskunde is het bepalen en eventueel herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Dit is noodzakelijk om op een gezonde en verantwoorde wijze blessurevrij te kunnen bewegen en sporten.

LEES VERDER
esculaap

SCHOLING & FIETSEN

Als groep of club kunt u kunt mij inhuren voor een presentatie of clinic. Dat zal worden aangepast op ieder niveau, van beginner tot gevorderde, afhankelijk van uw wensen. Bent u sportarts, huisarts of medisch specialist dan is de geaccrediteerde cursus duursport wellicht iets voor u.

LEES VERDER
Edwin Achterberg