SPORTGENEESKUNDE

Een belangrijk kenmerk in de sportgeneeskunde is het bepalen en eventueel herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Dit is noodzakelijk om op een gezonde en verantwoorde wijze blessurevrij te kunnen bewegen en sporten. Heeft u een (sport)blessure of heeft u sportmedisch advies nodig? Dan kunt u hiervoor terecht bij Edwin Achterberg.

(Sport)blessure

Een sportblessure is een klacht die acuut of geleidelijk ontstaat bij het sporten. Dit kan bijvoorbeeld een spier zijn die te ver uitrekt, een pees die scheurt of overbelast is of een bot dat breekt. De meest voorkomende blessures zijn chronische peesklachten. Een sportblessure kan geleidelijk of acuut ontstaan. Een voorbeeld van een acute blessure is het maken van een verkeerde draaibeweging. Spieren, pezen en gewrichten kunnen ook geleidelijk overbelast raken, soms met een vervelende en langdurige blessure tot gevolg. Indien nodig kan aanvullend onderzoek worden gedaan, zoals het maken van röntgenfoto’s, een MRI-scan of bloedonderzoek. 

 

Sportmedisch advies

Wellicht heeft u vragen over de voorbereiding richting een evenement. Daarbij kunt u denken aan vragen mbt de periodisering, belasting/belastbaarheid of voeding tijdens een evenement. Ook bij dergelijke vragen kunt u een afspraak maken.

Edwin Achterberg